Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger


Showing posts with label Cadence Paper. Show all posts
Showing posts with label Cadence Paper. Show all posts

Saturday, 12 July 2008

Cadence Technical - C & C++ Paper - 3

Cadance Sample Question Paper
Technical

  1. In assembler relocatable code generated by ...!!??
    asn: indirect addressing

  2. int v,u;
    while(v != 0)
    {
    t = v % u;
    v = u;
    u = t;
    }
    find the time complexity of the above program.

  3. x is passed by reference, y passed by value.
    x = 3, y = 2;
    foo(x, y)
    var integer x, y;
    {
    x = x + 2;
    y = y + 3;
    }
    main()
    {
    x = 5;
    y = 5;
    foo(x, y);
    print (x, y);
    }
    output of the above pseudo code.

  4. How many flip flops you require for modulo 19 counter.

  5. ring counter,s initial state is 01000. after how many clock cylces will it return to the initial state.

  6. some boolesn expression of the form x,y,z, + yz + .. ( something like this) find the simplified expression

  7. given 6 bit mantissa in 2s complement form and 4 bit exponent is in excess-4 form in a floating point representation, find the number
    ans -(something) * ( 2 to the power 3)

  8. A signed no is stored in 10-bit register, what is the max and min possible value of the number.

Aptitude

  1. log( X**3 + Y**3) where x=3/4 y=1/4
    log(3) , log(7) & log(2) is given ...

    ans:-0.385

  2. last question of paper ..
    sum of money of A & B =Rs.10
    diffrence of A + B = Rs.9

    ans : 50 pesa

  3. one paper is equlely folded 50 times... what is new thikness of paper..
    ans: 2**50

  4. connect nine point without take-off pen & without overlapping line segment
    1 2 3 4
    * * * 5
    * * * 6
    0* * * 7
    ans: start with 0 to 1 to 7 to 0 to 4 .

  5. A room is 30 X 12 X 12. a spider is ont the middle of the samller wall, 1 feet from the top, and a fly is ont he middle of the opposite wall 1 feet from the bottom. what is the min distance reqd for the spider to crawl to the fly.

  6. A man while going dowm in a escalator(which is miving down) takes 50 steps to reach down and while going up takes 125 steps. If he goes 5 times faster upwards than downwards. What will be the total no of steps if the escalator werent moving.

  7. 2/3 of corckery(plates) are broken, 1/2 have someother thing(handle) broken , 1/4 are both broken and handle broken. Ultimately only 2 pieces of corckery were without any defect. How many crockery were there in total.

  8. It is difficult to draw a figure but another question was in which some NAND and OR gates were given.
    ans - Z = true.

Cadence Technical - Other Paper - 2

Technical

  1. Inorder and preorder trees (expressions) are given and postorder tree (expression) is to be found out.

  2. given a grammar, in which some productions of if then else etc were given. you had to choose one option that can be derived out of the grammar.

  3. how many flip flops you require for modulo 33 counter.
    ans : 6 f/f

  4. 7 bit ring counter,s initial state is 0100010. after how many clock cylces will it return to the initial state.
    ans : 6 cycles

  5. some boolesn expression of the form x,y,z, + yz +.. ( something like this) find the simplified expression
    ans:z(x+y)

  6. given 6 bit mantissa in 2s complement form and 4 bit exponent is in excess-4 form in a floating point representation, find the number

    ans -(something) * ( 2 to the power 3)

  7. A signed no is stored in 10-bit register, what is
    the max and min possible value of the number.

    ans : 2^10 - 1.....max -2^10 ......min

    13.int y int x
    y=5+ x=5-
    + -
    + -
    + -
    6*3 6*3
    ; ;
    printf("%d", x); printf("%d",y);
    what would be the o/p of the code.
    ans : x=23;y=23;

  8. a queue four elements a,b,c,d are there ,a=head d=tail. now following operations are performed
    1.deletion
    2, insertion of w and then x
    3. again deletion
    4. insertion of y
    what is the format of the queue

  9. configuration of four nand gates forming a XOR gate, but replace the last nand gate with a NOR gate.find the output expression.

  10. simplify xy(bar)z+xy(bar)+xyz

  11. operator overloading in c++ is
    ans.provide operators with user defined functions.

  12. in a machine a flating point number is represented in 2,s complement mantissa 6 MSB exponent 4 LSB(excess 4 form) then 01101_0111(10 bits)
    ans .656 * 2exp(-3)

Aptitude

  1. A room is 30 X 12 X 12. a spider is ont the middle of the samller wall, 1 feet from the top, and a fly is ont he middle of the opposite wall 1 feet from the bottom. what is the min distance reqd for the spider to crawl to the fly.

  2. A man while going dowm in a escalator(which is moving down) takes 50 steps to reach down and while going up takes 250 steps. If he goes 5 times faster upwards than downwards. What will be the total no of steps if the escalator werent moving.

    ans 150 steps

  3. 2/3 of corckery(plates) are broken, 1/2 have someother thing(handle) broken , 1/4 are both broken and handle broken. Ultimately only 2 pieces of corckery were without any defect. How many crockery were there in total.

    ans 24

  4. There were 105 handshakes . how many persons were there in party.

  5. There were 6 boys and 6 girls . how many ways they can be arranged in a pair.

  6. 15*/+120+*9/8 convert into postfix and calculate
    ans. 98

  7. meanings of word infallability(antonym) -> mistakingly conjurations (synonym): incantation

  8. ring _ _ _ ater
    fill in the dash with three letter to form a meaning
    ful word
    ans. mas

  9. willing _ _ _ _ sports. (four letter word)
    23. there was a question in which few incomplete
    letters were given and we have to complete with three
    letters so that they all form a meaningful word.
    wh_ _ _
    r_ _ _
    ans. ich

  10. complete the series
    12 8 14 7 16 _
    ans 6

  11. 11.[ : E THEN CIRCLE INSIDE A CIRCLE IS: -----
    ANS CIRCLE WITH A DASH AS A RADIUS.
    27.A GEOMETRICL QUESTION WITH TRIANGLE IN A
    QUADRANT(can not draw the figure)
    ans 10(probably)

  12. 12. question regarding tyre and its properties.
    ans: tyre is rubber and flexible.

  13. srike odd man out
    a. object
    b. time
    c. room
    d. person
    e. reason

  14. a man facing east rotates 100(degree) clockwise then 145(degree) anticlockwise.what is new direction of man.,
    ans: north east

  15. complete the series
    M N J Q G ---
    ANS : H

  16. HOW MANY ZEROS IN BINARY EQUIVALENT OF
    15*10^9+4*2^5+3

    ANS:5
    (check
    for expression , but ans. is correct )

  17. WHAT IS THE CONDITION OF B&C FOR OUTPUT TO BE ----
    ANS:B=0, C=1.

  18. there is a 4:1 mux. obtain fn (B, OR (A, XOR C)) when control inputs are A(LSB) & B(MSB), what should be the inputs (I0, I1, I2, I3).
    ANS: 1 1 C, C

  19. excess 3 code of nos. 0 to 9 is given by nos ABCD
    0 1100
    1
    . ...
    9 ...
    fIND The minimised function?

  20. 21 base A-K,ie A=10, B=11, .. K=20 What is the Octal equivalent of KA?
    ans. 656

  21. odd man out
    a) rhoes
    b) hepes
    c) owc
    d) guinepen
    ans d) jumbled letters for penguin

  22. odd man out
    a) richa
    b) bleat
    c) pratec
    d)
    ans) jumbled for carpet

  23. one simple question wherein a rectangle is inscribed in a circle and one of the diagonal is to be found...which is the radius of the circle...hence the
    ans is 10.

  24. there is a treeking team which takes a halt after 10 hours and the leadership changes after 5 hours. leadership changes in alphabetical order...kamala is leading now with mary ,malti, ---and sita...who will lead after two rests.
    ans. sita.

Cadence Technical - Other Paper - 1

adance Sample Question Paper

Aptitude

  1. A sequence is given. You should find out error & write correct 1 2 5 10 13 26 29 48.

    ans: Error is 48,there you should write 58.

  2. 2,3 6,7 14,15 29,46. Error is 46. In every pair you add 1 to get
    second number. Ans:29+1=30

  3. A girl is 13,th highest,13th lowest. How many member.

    Ans:25

  4. Rearrange MERGANY

    Ans:GERMANY (country)

  5. Rearrange BBIRAT

    Ans:RABBIT

  6. (passage) There are 6 persons k,l,m,n,o,p to give seminar cond: 3 persons should give before lunch and 3 after lunch
    l should immediately precede the seminar of m there should be no gap between l and m .....

    ans: 1. L position is 2
    2 m pos is 5
    3. k pos is 4

  7. (passage)
    A is daughter of Y, Z is father of Y. Q is son of Z,
    1.if T is son of Y, then
    ans: T and A brother/sister
    2. if m is brother of T, then
    ans :Z is grandfather of M and M & A are brother/sister
    3. if Q is son of Z them
    ans: Q & Y are brothers
    Q. if speed of ongoing train is 24 and while return is 48
    avg = ----

    ans:32

  8. 0.23 + 0.02323 + 0.002323.... == ???

  9. 0.4 + 0.44 + 0.444 ..... = ???

  10. 1,2,2,4,8,?

    ans:32

  11. 55*55*55+45*45*45/55*55-55*45+45*45

    ans:100

  12. 4^^61 + 4^^62 + 4^^63 + 4^^64 . this sum is divisible by which of the following ?

ans:17


C Language

  1. #define min((a),(b)) ((a)<(b))?(a):(b)
    main()
    {
    int i=0,a[20],*ptr;
    ptr=a;
    while(min(ptr++,&a[9])<&a[8]) i=i+1;
    printf("i=%d\n",i);}

    Ans:5.


  2. main()
    {char a[10]={1,2,3,4,5,6};int x;
    for(x=0;x<4;x++){ b[x]=x+,a,;}
    printf("%s",b);}

    Ans:abcd56

  3. Linked Lists are preffered than arrays to get advantage while
    a)Insertion b)Deletion c)Accessing Element d)None

  4. ~(~0<<8)? Ans:Last 8 digits are 1,s rest are 0,s.

  5. int a,b=3,c=2;
    a=b++*c;c=++b*a;Some thing like this.
    print a,b,c?

C++ Language

  1. Virtual Functions in C++(Refer to 13,th chapter first two
    examples of LAFORE Book)

  2. Which of the following is not true regarding FRIEND function
    Ans:If y is friend of x and z is friend of y then z can access private of x.

  3. Given some program on "&" operator overloading.

  4. class X{
    public:X(){ cout<<"This is Base";}
    };
    class Y:public X
    { public:Y(){cout<<"This is Derived";}};
    what is printed when an object of Y is created?

  5. One question on reference variable in C++.

    Ans:&a.

Technical

  1. Number of nodes in Binary tree with height 3

    Ans:7(Refer to Formula 2^^n-1)

  2. TCP/IP is used in?

    Ans:LAN/WAN

  3. Host IP Address is? Ans:32 bits OR 4 bytes.