Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger


Sunday, 20 July 2008

Technical - C & C++ Paper - 3

Sample Test Paper

Technical Questions

  1. main()

    {

    char **p=="Hello";

    printf("%s",**p);

    }

    Ans: Garbage or nothing

  2. main()

    {

    printf("%d%c\n");

    printf("%d%c\n");

    }

    Ans: Garbage Value

  3. main()

    {

    int x==5;

    printf("%d%d",x++,++x);

    }

    Ans==6 6

  4. main()

    {

    int x==4;

    printf("%d",printf(" %d %d ",x,x) );

    }

    Ans: 4 4 5

  5. main()

    {

    union

    {

    int i;

    char p;

    struct

    {

    int t;

    char e;

    char o;

    }w;

    };

    printf("%d\n",sizeof(l) );

    }

    Ans: 4

  6. main()

    {

    int i==0,n==6;

    while(n--0);

    i+==n;

    printf("%d\n",i);

    }

    Ans: -1

  7. ain()

    {

    char a[]=="Hello";

    printf("%c\n",*a++);

    }

    Ans: Error

  8. a=3,b=2,c=1;

    What,s the value of k?

    k== a< b < c-1;

    Ans: 0

  9. main()

    {

    int a=3;

    do

    {

    printf("%d", a);

    a=-1;

    } while(a0);

    }

    Ans: 3

  10. It is not "exact" Question; But the given Answers is:

    a) PASS1 PASS2

    b) PASS1 FAIL1

    c)FAIL1 FAIL2

    d)FAIL1 PASS2

    main()

    {

    char c==-32;

    int i==-64;

    unsigned u==-26;

    if(ci)

    printf("PASS1");

    if( i < c)

    printf("PASS2");

    else

    printf("FAIL1");

    if(i
    printf("PASS2");

    else

    printf("FAIL2");

    }

    Ans: PASS1 PASS2 PASS1

  11. main()

    {

    int i==0;

    for( i==0; i<= ;i++)

    {

    switch(i)

    {

    case 0: i+==5;

    case 1: i+==2;

    case 2: i+==5;

    default: i+==4;

    break;

    }

    printf("%d",i);

    }

    Ans: 16 21

  12. main()

    {

    int i==4;

    switch(i)

    {

    case 1:

    printf("HEllo"):

    case default: // "case" should not come with "default"

    printf("****");

    }

    }

    Ans: Error

  13. main()

    {

    int sum==0,count;

    for(count==1;sum+==count)

    printf("%d\t",sum);

    }

    Ans: Error

  14. define cond(a) a=e && a<=0

    main()

    {

    char s==,R,;

    if( cond(s) )

    printf("UPPER CASE");

    else

    printf("LOWER CASE");

    }

    Ans:UPPER CASE

  15. main()

    {

    static int i==5;

    printf("%d\t",i--);

    if( i)

    main();

    }

    Ans: 5 4 3 2 1

  16. main()

    {

    char *a1=="new",*a2=="dictionary",*t;

    swap(a1,a2);

    printf("(%s%s)",a1,a2);

    t=¡;

    a1=¢;

    a2==t;

    printf("-(%s%s)",a1,a2);

    }

    swap( char *s1,char *s2)

    {

    char *temp;

    s1=s2;

    s2=s1;

    temp=s1;

    }

    Ans: (newdictionary)-(dictionarynew)

  17. *p++?

    Ans: increments Address

  18. main()

    {

    int a[]=={ 10,20,30,40,50};

    char*p==(char*)a;

    printf("%d", * ( (int *) p+4);

    }

    Ans: 50

  19. one question nothig but calling a function before it has been defined.

No comments:

Post a Comment